image_1414485326.jpg_1536x2048

Szerző: Szecsődy Kristóf  2014.10.28. 09:40

kr.jpg1983. október 26-án születtem Budapesten.
Édesanyám Kiszely Márta, klinikai szakpszichológus, gyakorlott és elismert pszichoterapeuta, tréner és coach; édesapám Szecsődy Péter, eredeti foglalkozása szerint történelemtanár, később főképp a médiában tevékenykedett, két nyomtatásban is megjelent regény – az Örömlány és a Csak egy költő – szerzője.
A Berzsenyi Dániel Gimnázium olasz tagozatán érettségiztem 2002-ben, később pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának filozófia, illetve kommunikáció szakjain szereztem diplomát.
A szakdolgozatomat kommunikációból Elvis Presley kulturális örökségéről, filozófiából pedig Ludwig Wittgenstein Logikai-filozófiai értekezésének és Filozófiai vizsgálódásainak összehasonlításáról írtam 2010-ben (mind a két tanulmány letölthető az oldalról). Az utóbbi szöveg korábbi változata a Tudományos Diákkörben végzett munkám során 2009-ben szerepelt az OTDK versenyprogramjában, valamint megjelent az Elpis Filozófiai Folyóiratban.
Évek óta foglalkozom – tréner asszisztensként megbízásos munkák keretében – oktatási anyagok és programok előkészítésével és szervezésével, valamint a szakmai cikkek, fordítások elkészítésével.
Az aktív részvétel az ilyen feladatokban – például a programokhoz kapcsolódó információgyűjtésben, illetve a rendezvények és találkozók megszervezésében, lebonyolításban – széleskörű tapasztalatokkal gazdagította látásmódomat. Munkám során előkészítettem kifejezetten pedagógusoknak szóló tréningeket is, ami rendszeres kapcsolattartást igényelt a programban résztvevő intézmények vezetőivel és oktatóival. Eközben elvégeztem a WÉK (Williams ÉletKészségek) tréning alapképzését. A Lélekösvény egyik alternatív túravezetőjeként szívesen nyújtok filozófiai tanácsadás vagy, ha úgy tetszik, filozófiai lélekgondozás formájában segítő kezet vendégeimnek életproblémáik áttekintésében, rendszerezésében és megoldásában.
Az írás és a zenélés egészen korán elkezdett foglalkoztatni, zsenge alkotásaimat Gutai Magda költőnő kísérte figyelemmel. Középiskolás éveim alatt elsősorban a francia szimbolisták, illetve magyar fordítóik jelentették a leginkább meghatározó befolyást a költészetről alkotott felfogásomra.
A budapesti tizenharmadik kerület zeneiskolájában tanultam szolfézst és vadászkürtöt. A komolyzene és a gitárközpontú könnyűzene érdekel a leginkább, de nyitott vagyok egyéb stílusok felé is.
2001-től több zenekarban megfordultam, gitáros, basszusgitáros, illetve énekes szerepkörökben. 2006-tól 2011-ig voltam a Brainlust nevű deathcore banda basszusgitárosa.
A színjátszás mindig is vonzott, gimnazista koromban egy rövid ideig Földessy Margitnál tanultam, egyetemi éveim alatt pedig Lasztóczi Petra vizsgafilmjeiben játszottam, és Rudas Attila színjátszó csoportjába jártam.
2010-ben Beri Róbert megtisztelő meghívására csatlakoztam az Éden Művészeti Hálózat budapesti Édentől Északra művészeti csoportjához.
2012. februárjától több mint egy évig dolgoztam a szövettani minták előkészítéséhez, digitalizálásához, kiértékeléséhez, tárolásához, illetve megosztásához orvosi hardvereket és szoftvereket fejlesztő 3DHISTECH Kft. kommunikációs munkatársaként, szeptembertől pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Filozófiatudományi Doktori Iskolájában folytatom tanulmányaimat.
2012. novemberétől a The Medley's nevű rockegyüttesben basszusgitározom. 2013 januárjában pedig az a megtiszteltetés ért, hogy tagja lehetek a kortárs irodalmi életben egyre jelentősebb Comitatus Folyóirat szerkesztői gárdájának.
2013 áprilisától egy ideig a forradalmian innovatív MosaicLights üzletfejleszési koordinátora voltam.

 

Elérhetőségek

E-mail: kristof.szecsody@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/mr.muskox

Szerző: Szecsődy Kristóf  2012.02.09. 12:25

Előadások, cikkek és tanulmányok

 

 

Szakdolgozatok

 

 

Egyetemi dolgozatok

 

 

Versek és novellák

Versek nyomtatásban eddig a következő antológiákban jelentek meg:

  • Szecsődy Kristóf: Aranyitató
    Szerelmes remegés
    (szerk. Beri Róbert, Lícium-Art, 2011.) 45. o.
  • Szecsődy Kristóf: Lét(sík)
    Magasztos ihletés
    (szerk. Beri Róbert, Lícium-Art, 2011.) 66. o.

További versek:

Néhány novella:

  

Vizsgafilm szerepeim

 

 
     

Úriemberek vagyunk

Szép Ernő azonos című novellája alapján
írta és rendezte:
Lasztóczi Petra

Szereplők:
Szecsődy Péter,
Szecsődy Kristóf

 

Sakk

Írta és rendezte:
Lasztóczi Petra

Szereplők:
Szecsődy Kristóf,
Szecsődy Olivér

Szerző: Szecsődy Kristóf  2012.02.09. 12:24

Comitatus Folyóirat
Édentől Északra Művészeti Csoport

Wittgenstein munka után konferencia

Garbo Kiadó és Lilaköd Könyveskávézó

Lélekösvény

Poet.hu

Szerző: Szecsődy Kristóf  2012.02.02. 16:35